Next (right). Previous (left).

-01b-

We schrijven 1930. Leo Manders (*25 juli 1902 / † 17 april 1982) start samen met een schoolvriend, Küsters, een internationaal expeditie- en verhuisbedrijf. Na een paar jaar gaan Leo en zijn vriend uit elkaar en gaat Leo alleen verder met het bedrijf, hoofdzakelijk verhuizingen.


In de Antoniusstraat wordt een groot pand gebouwd voor tijdelijke opslag ivm de verhuizingen. Boven het pand is tevens een woonhuis, alwaar Leo Manders en zijn vrouw Zus in 1932 gaan wonen. Ook Zus zal tot de verkoop van Manders Meubelen begin jaren ‘70 in de zaak werken. De oudste dochter Lieke werkte in de zaak van 1958 tot 1966 en de ook jongste dochter Desi werkte tot de sluiting een paar jaar in de zaak.


In de oorlog worden de trekkers door de Duitsers in beslag genomen, de opleggers blijven noodgedwongen werkeloos staan.


Onmiddellijk na de oorlog koopt Leo een Amerikaanse legertrekker en kan het verhuisbedrijf weer opgestart worden. Tegelijkertijd grijpt Leo Manders zijn kans om een handel in tweedehands meubelen. op te zetten. Er was enorm veel vernield en daardoor veel schaarste.


In 1950 stopt Leo met het verhuisbedrijf en start met de verkoop van nieuwe meubels. Het bedrijf floreert en in 1954 wordt een grote aanbouw geopend.

Begin jaren ‘70 wordt het bedrijf verkocht aan vd Koppel Meubelen.

Het betekende het einde van een markant bedrijf in Venlo-Zuid!

Het echtpaar Manders,
Leo & Zus, anno 1940
dochter
Lieke